کاربرد قطعات ماشین

دنده سر میل سوپاپ یا cvvt چیست و چه کاربردی دارد؟

تایمینگ موتور مسئله ای بسیار با اهمیت است . با تغییر زمان و تنظیم های مختلف آن در بازه های مجاز میتوان قدرت ها و مصرف های مختلفی را برای خودرو تعریف کرد . اما خودروهایی که موتور آنها از سیستم cvvt استفاده می کنند این عملیات را مداوم انجام می دهند و بسته به نیاز راننده و شرایط خودرو که از طریق مجموعه ای از سنسور ها به دست می آید تصمیم می گیرد که تایم خودرو چقدر و در چه جهتی تغییر کند .

شما می توانید دنده سر میل سوپاپ با کیفیت و قیمت مناسب را از مرکز یدک فروشگاه لوازم یدکی هیوندای سانتافه خریداری کنید :
1. دنده سر میل سوپاپ دود MPI اصلی سانتافه 2016
2. دنده سر میل سوپاپ هوا MPI اصلی سانتافه 2016

(cvvt ( continuous variable valve timing

اگر cvvt را به طور ساده بخواهیم توضیح دهیم،می توان گفت سیستمی است برای تغییر زاویه میل سوپاپ یا همان باز شدن متغیر سوپاپ ها است .

این تکنولوژی سالیان زیادی است که در دنیا استفاده می شود و در حال حاضر جزء ساده ترین فناوری های صنعت خودرو محسوب می شود .

به طور کلی اساس کار سیستم cvvt به این شکل است که با تغییر دادن زاویه میل بادامک یا همان میل سوپاپ،زمانبندی سوپاپ ها را تغییر می دهد .

برای مثال در سرعت بالا میل بادامک تنفس با اندازه 30 درجه چرخانده می شود تا سوپاپ هوا زودتر باز شود . چرخش میل بادامک با استفاده از عملگرهای هیدرولیکی انجام می شود و میزان جابجایی لازم به وسیله سیستم کنترل الکترونیک موتور ، مراقبت و تنظیم میشود .

ساز و کار تغییر زاویه میل بادامک نمی تواند زمان باز بودن سوپاپ ها را تغییر دهد و فقط دیر یا زود باز شدن سوپاپ های تنفس را کنترل میکند . به این صورت که اگر سوپاپ هوا زود باز شود زود هم بسته می شود و همینطور اگر دیر باز شود دیر هم بسته میشود .

این سیستم نمی تواند کورس باز شدن سوپاپ ها را تغییر دهد . به همین دلیل ساده ترین و ارزان ترین روش تغییر زمانبندی سوپاپ ها می باشد زیرا بر خلاف دیگر سیستم ها که برای هر سیلندر یک عملگر دارند این سیستم برای هر میل بادامک تنها یک عملگر دارد .

بدون استفاده از این فناوری مهندسان مجبور هستند تا زمانبندی میانه ای را برای موتور انتخاب کنند .

برای مثال در خودرو های باری ممکن است از زاویه هم پوشانی کمی استفاده شود زیرا عموما با سرعت کمی رانده می شود یا برعکس برای خودرو های مسابقه ای نیازمند زاویه هم پوشانی زیاد است ، زیرا باید در حداکثر سرعت ، حداکثر قدرت را ارائه دهد و برای یک خودروی معمولی از زاویه هم پوشانی متوسط استفاده می شود زیرا هم در سرعت بالا و هم در سرعت پایین باید از عملکرد مناسبی برخوردار باشد زیرا در این مدل خودروها نمی توان یک ناحیه را فدای ناحیه دیگر کرد . در صورتی که در یک خودروی باری و یا مسابقه ای یک ناحیه کم استفاده فدای ناحیه دیگر میشود .

 در صورتی که از سیستم cvvt در موتور ها استفاده شود این قابلیت وجود دارد که قدرت و گشتاور موتور در ناحیه وسیعی از سرعت بهینه شود ، به این معنی که موتور هم دردورهای پایین هم در دور های بالا بازدهی مناسبی دارد .

کاربرد cvvt

مکانیسم باعث پائین آمدن مصرف سوخت در دور آرام تا ۱۰ درصد و در دور های بالا سبب افزایش قدرت موتور می شود و مهمترین مزایای این سیستم عبارتند از :

۱- متغیر بودن زمان باز و بسته شدن سوپاپ های ورودی

۲- دارا بودن برتری راندمان در تمامی نقاط کاری موتور

۳- بالا نگاه داشتن گشتاور در دور های مختلف موتور

۴- افت میزان مصرف سوخت

۵- افت میزان آلودگی

تاثیر سیستم cvvt بر توان و راندمان موتور

در مورد خودرو های داخلی می توانیم بگوییم حدود 15 تا 20 درصد افزایش توان خواهیم داشت که می تواند در شرایط سخت مانند جاده های کوهستانی یا شرایطی که راننده قصد شتاب گیری ناگهانی با تمام توان را دارد ، بسیار مفید و موثر باشد و لذت شما از رانندگی را بسیار افزایش دهد .

اما برای رسیدن به پاسخ دقیق به این سوال ، باید به موضوعاتی از جمله نوع موتور ، نوع سیستم موتور ،نوع یوخت مورد استفاده ، حجم موتور ، سیستم مکش هوا و تخلیه دود و حتی جزئیات سیستم CVVT که روی آن خودرو استفاده میشود توجه کرده و اطلاع یابیم

تاثیر سیستم cvvt بر مصرف سوخت

این مورد هم دقیقا دارای شرایط مشابه به مورد بالا است و همان فاکتور های گفته شده روی مصرف سوخت هم تاثیر میگذارند .

اما به طور کلی در خودرو های مختلف این سیستم می تواند تا حدود 25 تا 30درصد در تغییر مصرف سوخت موثر باشد.
برای مثال اگر یک خودروی دارای سیستم CVVT تا قبل از فعال شدن این سیستم در هر صد کیلومتر 7 لیتر بنزین مصرف کند، اگر در تمام صد کیلومتر سیستم CVVT فعال باشد ( البته این اتفاق هرگز نمی افتد ) این خودرو میتواند در هر صد کیلومتر حدود 9 لیتر سوخت مصرف کند .

مزایا و معایب سیستم cvvt :

می توان گفت تمام سیستم ها و تکنولوژی های موجود در خودروها ، مزایا و معایبی دارند که می توان با توجه به برتری مزایا بر معایب یا بالعکس در مورد مفید یا مضربودن آن سیستم قضاوت کرد .

سیستم CVVT هم ازین قائده جدا نیست .

مزایا CVVT :

  • خودروهای دارای سیستم cvvt با موتور های کوچک تر میتوانند قدرت بهتری تولید کنند .
  • سیستم CVVT این امکان را به موتور خودرو میدهد تا زمانی که راننده از قدرت بیشتری استفاده نکند ، موتور وارد شرایط سخت نشود و به اصطلاح ، موتور در حالت سیف (safe) باقی بماند . این امکان باعث کاهش استهلاک موتور و افزایش عمر مفید آن می شود . که در نتیجه موتور به تعمیرات کمتری نیاز پیدا کرده و هزیه را برای مصرف کننده کاهش می دهد .
  • در خودروهایی همراه با این سیستم ، می توان با رانندگی آرام و کم فشار ، مصرف سوخت پایین داشت و با کمترین هزینه ممکن برای سوخت ، مسیر را طی کرد . در زمان شتاب گیری هم با افزایش توان موتور میتوان از قدرت بالاتر استفاده برد .

معایب cvvt :

تنها ایرادی که می توان برای سیستم cvvt ذکر کرد ، این مورد است که خودرو هایی که از این سیستم استفاده می کنند ، به کیفیت روغن موتور حساس هستند و باید برای آنها از روغن هایی با سطح کیفی بالاتر استفاده کرد . این مورد باعث می شود در زمان سرویس دوره ای این خودرو ها اندکی هزینه بیشترانجام داد .
این مورد تقریبا تنها ایرادی است که می توان برای این سیستم ذکر کرد که با توجه به مزایای بسیار زیاد آن می توانیم بگوییم این سیستم برای هر فردی با هر کاربردی یک سیستم کاملا مفید و مقرون بصرفه است .

نتایج استفاده از سیستم cvvt در موتور خودرو ها :

  • بالا رفتن توان در خودرویی که موتور آن دارای سیستم cvvt می باشد ، نسبت به موتور معمولی که بدون تکنولوژی cvvt می باشد .
  • افزایش گشتاور بیشینه در سرعت دورانی کمتر ( دور موتور پایین ) که این امر باعث می شود قدرت مطلوبی حتی در دور های پایین در اختیار راننده باشد و نیاز به کاهش دنده ( معکوس کشیدن ) به جهت رسیدن به قدرت مطلوب کمتر حس شود .
  • در برخی از طراحی ها کورس باز شدن سوپاپ نیز تحت کنترل است که این امر در سرعت های بالا همراه با افزایش کورس باز شدن سوپاپ کمک به تنفس بهتر و سریعتر موتور می کند .
  • از آنجایی که این سیستم به تنفس بهتر و همچنین احتراق سریع تر و بهتر خودرو کمک می کند ، به دنبال آن آلایندگی موتور کاهش می یابد زیرا از علل افزایش آلایندگی خودرو احتراق ناقص است یعنی زمانی که سوخت فرصت کافی برای احتراق پیدا نکند .

همچنین شما می‌توانید لوازم یدکی کیا ، لوازم یدکی اسپورتچ و لوازم یدکی النترا را با بهترین قیمت و کیفیت و به ضمانت اصل بودن از فروشگاه تخصصی مرکز یدک خریداری کنید .

دنده سر میل سوپاپ یا cvvt چیست ؟

ساده ترین تعریفی که می‌توانیم برای میل سوپاپ داشته باشیم این است که سیستمی است برای تغییر زاویه میل سوپاپ ها یا باز شدن متغییر سوپاپ ها .

علت خرابی دنده سر میل سوپاپ (cvvt) چیست؟

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید انجام دهید چک کردن سطح روغن موتور و تعویض به موقع آن می‌باشد. اگر اینکار به درستی انجام نشود یا از روغن موتور باکیفیت استفاده نشود در نهایت منجر به خرابی یا عملکرد ضعیف دنده سر میل سوپاپ می‌گردد.

از کجا بفهمیم دنده سر میل سوپاپ (cvvt) دچار مشکل شده است؟

بالا رفتن مصرف سوخت و افزایش آلایندگی، روشن بودن چراغ موتور، شتاب ضعیف خودرو ممکن است از نشانه‌های خرابی باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *